loader image

BLIV FRIVILLIG

Hvem er vi?

Vi er en lille håndfuld dedikerede frivillige, som dagligt står for driften af Amagerbanen. Interesserne spænder vidt i vores lille gruppe, men fælles har vi at vi alle sammen er interesserede i at bevare vores stykke af den gamle Amagerbane og hjælpe til på vores åbningsdage og andre arrangementer. 

Hvad laver man som frivillig?

Der er flere forskellige opgaver som frivillig hos os, men langt de fleste er praktiske og kan være fysisk hårde til tider. I løbet af en almindelig åbningsdag vil opgaverne være nogle af de nedenstående:

  • Oplåsning og klargøring af cykler
  • Strækningsgennemgang på skinnecykel
  • Velkomst af gæster 
  • Instruktion af gæster 
  • Stå som ledvogter
  • Småt vedligehold af cykler

Vi holder også ind imellem arbejdsdage som ofte fokuserer mere på vedligehold og busktrimning og andet forstarbejde. 

Hvad får man ud af at være frivillig?

Man skal have det godt som frivillig, derfor er det sociale også et fokus hos os. Vi holder bl.a. en årlig tur til et jernbanerelateret sted. Tidligere har det for eksempel været til Gedserbanen eller med Veterantog rundt omkring. 

På åbningsdage får man selvfølgelig også frokost og vi holder engang imellem grillaften efter endt åbningsdag i vores kolonihave langs banen. 

Derudover vil det selvfølgelig også efter lidt tid som frivillig være muligt at få nøgle, så man kan benytte banen med venner og familie udenfor åbningstiderne. 

Hvordan bliver du frivillig?

Hvis det lyder interessant at blive frivillig er du velkommen til at send os en mail på amagerbanens.venner@gmail.com eller komme forbi på en åbningsdag og snakke med os.